Webdesign en development

Maastricht Art Map

Een interactieve site voor een collectief van meer dan 30 deelnemers.
Hoe zet je 30 galerieën, ateliers en kunsthandels op de kaart?

Dat was het vraagstuk waar wij voor stonden. Maastricht is een bruisende stad, vol met cultuur. Toch wordt dit vaak vergeten. De initiatiefnemers wilden hier verandering in brengen. Door middel van een flyer en een website waar informatie te vinden is. Daaruit ontstond de Maastricht Art Map. In de flyer en website vind je meer dan dan 30 deelnemers, allemaal met een eigen nummer.

Op de website hebben we een interactieve Google Map gemaakt. Op deze manier kunnen mensen door dezelfde map scrollen als die wat op de flyer is te vinden, op deze manier kunnen ze heel eenvoudig een route samenstellen en kijken welke deelnemer in de buurt is.

Bekijk de live website
Een strak design.

En op elk scherm
goed te gebruiken.

Hierdoor kan de bezoeker van de website ook moeiteloos onderweg even een adres checken, of kijken welke locaties er in de buurt te vinden zijn. Zo creëren we een optimale gebruikservaring.

Functionaliteit

In de website is een Google Map verwerkt. Om de gebruikservaring te optimaliseren hebben we de mogelijkheid gecreëerd om de map te delen en om hem op groot scherm te openen. Tevens bestaat de mogelijkheid om de route naar een locatie te openen in Google Maps.

Alles op één pagina.

Alles op een rijtje.

Samen met de initiatiefnemers hebben we afgesproken dat het een one-pager wordt, alles op één pagina dus. Op die manier hoeft de gebruiker niet door menu’s te navigeren, en kan hij makkelijk een overzicht houden van de website.

Het overzicht van alle deelnemers is verwerkt in een uitklapbare lijst. Hier vind je een foto van het pand van elke deelnemer. Als je dan met je muis over de afbeelding zweeft, komt er extra informatie tevoorschijn, zoals openingstijden en een link naar de website van de deelnemer.

Bekijk hem overal.

Elke website die we
maken is responsive.

Aangezien de kunstroute wordt gelopen, was het voor deze website van belang dat hij goed te bekijken is op mobiel en snel laadt. Zo hoef je niet lang te wachten op informatie.

Overzichtelijk

Aangezien alles op één pagina te vinden moet zijn, is aanvullende informatie zoals openingstijden en een link naar de website te vinden als je met de muis over de afbeelding zweeft, en op je mobiel op de afbeelding tikt. Zo houden we alles overzichtelijk.

mockups: Anthony Boyd Graphics
klik voor het volgend project

Code Lab

Nieuwsgierig?

Laten we samen iets moois maken.

Neem contact met ons op