Printdesign

Maastricht Art Map

30 deelnemers letterlijk op de kaart zetten.
Hoe zorg je voor een naadloze koppeling tussen flyer en site?


Door heel Maastricht worden ruim 10.000 Art Maps verspreid. Het is van belang dat bezoekers voldoende informatie vinden op de flyer, maar dat ze ook makkelijk meer informatie kunnen vinden op de website. Daarom staan er 2 links en een qr-code naar de site.

Aan de binnenkant van de flyer vind je een overzicht van de deelnemers, met daarbij een adres en een website. Tevens is er een illustratie gemaakt van de binnenstad. Hierop is te zien waar de deelnemers daadwerkelijk liggen, zo kun je eenvoudig zien of er een deelnemer is bij jou in de buurt.

Bekijk de live website
Modern

Voor de voorkant van de flyer hebben we een modern logo ontworpen. Het is de vorm van Maastricht, bestaande uit cirkels, ruiten en sterren.

Die laatste zijn belangrijk. Want de Maastrichtse vlag heeft een grote ster in het midden.

Stap 1
De vorm van het logo komt voort uit de letterlijke vorm van Maastricht. Die vorm gecombineerd met een raster van cirkels, creëert de vorm van het logo.

Stap 2
De volgende stap die is genomen is het gebruiken van diverse vormen en kleuren. Deze staan voor de diverse deelnemers in Maastricht.

Een unieke, herkenbare identiteit.

Al de voorgaande stappen komen tot dit eindresultaat. Het logo met zijn diverse vormen werkt in kleur, maar ook in zwart of wit.

Een duidelijke map.

De naam zegt het al, Maastricht Art Map. Maar hoe zorg je nou dat een map die in het echt niet groter is als een half A5 papiertje, duidelijk is?

Door het gebruik van rustige kleuren uit de huisstijl te combineren met felgekleurde cirkels voor de deelnemers. Zo houd je het overzicht.

Het totaalplaatje

De flyer in zijn geheel. Dit is hem. Alle noodzakelijke informatie, op een A5 formaat. 30 deelnemers met naam, website en adres. Ook alle deelnemers staan op de kaart, waar je ook straatnamen en namen van bekende plekken zoals het Vrijthof vindt.

klik voor het volgend project

Maastricht Art Map

An iMac on a desk displaying the website of Maastricht kunst
Nieuwsgierig?

Laten we samen iets moois maken.

Neem contact met ons op