Webdesign en development

Code Lab

Online technologische workshops aanbieden voor kinderen vanaf 10 jaar.
Technologie interessant maken voor de basisschool.

Dit project was een casus van Zuyd Hogeschool. Technologie wordt steeds belangrijker, toch wordt er ontzettend weinig aandacht aan besteed in het basisonderwijs. Hoe maak je coderen leuker en interessanter voor de leerlingen?

Met Code Lab ontwikkelen leerlingen toekomstgerichte en digitale vaardigheden als computational thinking, informatievaardigheden, ict-basisvaardigheden en mediawijsheid. Ook leren ze samenwerken en communiceren.

Bekijk de live website
Een speelse aanpak.

Van laptop tot
smartboard,
de website werkt.

Hierdoor kan de bezoeker van de website ook moeiteloos onderweg even een adres checken, of kijken welke locaties er in de buurt te vinden zijn. Zo creëren we een optimale gebruikservaring.

Duidelijkheid

Op de workshop pagina vindt de leraar een duidelijk overzicht met alle didactische informatie. Zoals de benodigdheden en leerdoelen van de workshop.

Ook staat hier één knop om het lesmateriaal te downloaden. Daar vind de leraar alles netjes geordend in een handige map.

Een speelse stijl

Hoe maak je lesmateriaal leuk en aantrekkelijk?

Met het gebruik van felle kleuren en leuke illustraties maken we een perfecte verbinding tussen wat de leerlingen interessant vinden, en de leraar handig vindt.

Over de hele website en ook in het lesmateriaal wordt deze stijl volledig doorgetrokken. Zo hebben we een interactief pakket neergezet, waar de leerlingen hele waardevolle skills me leren voor de toekomst!

Ga thuis verder.

Elke website die we
maken is responsive.

Als kinderen het lesmateriaal zo leuk vinden dat ze thuis verder willen, kan dat prima. Zowel via de iPad als via de telefoon kun je de tutorial video’s en instructies perfect volgen.

Lesmateriaal

De workshop is niet volledig digitaal. Zo zijn er volledig vormgegeven werkboekjes, met interactieve vragen en illustraties. Daarnaast is er ook een kwartetspel ontwikkeld. Dit allemaal is gratis te downloaden en te gebruiken in de klas.

mockups: Anthony Boyd Graphics
klik voor het volgend project

Binnenste buiten

Nieuwsgierig?

Laten we samen iets moois maken.

Neem contact met ons op